jueves, 15 de septiembre de 2016

Joan Coromines, Diccionari etimològic essencial

NOVETAT


L'obra de referència en etimologia de la nostra llengua. L'obra magna de Joan Coromines, una veritable aventura vital d'abast titànic, va elevar el català a l'alçada de les altres llengües romàniques, dotant-la d'una referència exhaustiva dels seus orígens. Després d’anys descatalogada, Ara Llibres i la Fundació Coromines recuperen aquesta obra cabdal en una edició revisada i essencial en 3 volums.

Incorpora per primera vegada les correccions que el mateix Joan Coromines va fer al diccionari.

Amb totes les entrades principals, més de 10.000 veus, amb la informació de més interès i més actual de cada veu principal.

Inclou anotacions fonètiques i abreviatures per facilitar-ne la consulta i la interpretació.

Una completa bibliografia per afavorir l’aprofundiment en el coneixement de la llengua catalana.

Amb pròleg d’Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, d’Antoni Vives, president de la Fundació Pere Coromines i presentació d’Albert Manent, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

sábado, 10 de septiembre de 2016

CATÀLEG ONLINE

Ja podeu accedir al catàleg online de la biblioteca fent clic aquí o a l'enllaç de la dreta d'aquesta pàgina. Esperem que aquest servei us sigui de profit.


lunes, 5 de septiembre de 2016

Nima, el xerpa de Namtxe

NOVETAT


Josep-Francesc Delgado, Nima, el xerpa de Namtxe, Edicions del Roure de Can Roca, Barcelona, 2016.

Un llibre que ens endinsa en la cultura tibetana a través dels ulls d’un noi xerpa de dotze anys i també ens parla sobre temes com la humanitat dels animals. Aquesta és la història d’un petit xerpa que s’enfronta a les pors dels seus pares, a la tragèdia que plana sobre el seu passat, que ell mateix ignora. I també és una cosa molt singular i poc vista: l’aventura alpina del rescat d’un esperit que no ha sortit de la tenebra; una novel·la que ens parla de la sensació de la victòria sobre la pròpia por i la dels altres.

El llibre del forat al mig

NOVETAT


Patricia Langdom-Davies, El llibre del forat al mig, trad. Carme Geronès, Diputació de Girona, Col·lecció Josep Pla, Girona, 2016.

A través d'un temperament literari tranquil, irònic, sensible i detallista, El llibre del forat al mig revela "la part anglesa" de la vida de Patricia Langdon-Davies, i enllaça amb el present. Aquesta autobiografia, que s'assembla a un dònut perquè -en paraules de la mateixa autora- "té un forat al mig", completa literàriament la singladura vital de Patricia Langdon-Davies. El "forat del mig" a què l'autora al·ludeix són els anys descrits en un llibre anterior, El gat, unes llavors i quinze llibres (2011), obra que partia del 1950, data en què Patricia Langdon-Davies i el seu marit, el famós reporter de guerra John Lagdon-Davies, decideixen establir-se a Catalunya i regentar el petit hotel Casa Rovira, de Sant Feliu de Guíxols. En aquest nou llibre de memòries hi ha una articulació d'atmosferes. Hi ha el refús deliberat de les paraules altisonants. Hi ha el sosteniment d'un xiuxiueig íntim i rítmic. Hi ha la inserció d'un fragment molt breu, brillant i precoç que john Lagdon-Davies va escriure als setze anys sobre el periodisme britànic d'aleshores. Hi ha una mirada penetrant sobre els 94 darrers anys d'història d'Europa i de Catalunya. Tonificat per esquerdills minimals de la realitat capaços de recompondre el gran cristall d'una època, El llibre del forat al mig ratifica una observació de Fernando Pessoa: "La literatura és la prova evident que amb la vida no n'hi ha prou".