jueves, 12 de enero de 2017

FLUVIÀ, de Joan Carreres

NOVETAT


El riu Fluvià és l’únic dels grans rius de Catalunya que té un recorregut íntegre per terres gironines, des del seu naixement fins a la desembocadura. I també és l’únic dels grans rius catalans que no té cap embassament en tot el seu traçat. A falta d’embassaments, però, presenta un ele vat nombre de rescloses.

Fluvià, és un llibre que narra la trajectòria del Fluvià des del seu naixement a la Vall d’en Bas fins a la seva desembocadura a Sant Pere Pescador, mentre recorre 29 municipis i 3 comarques, amb un contingut social, històric, natural, paisatgístic i cultural. Un llibre àgil, modern, amè i, alhora, rigorós fruit d’un minuciós estudi i compendi d’en Joan Carreres amb la col·laboració i assessorament de diverses i reconegudes personalitats com en Jordi Sargatal, Jordi Zapata, Josep Valls, Josep Vilar i Joan Anton Abellan.


FLUVIÀ, pobles i vida entorn d'un riu manyac i amable. from Fluvià on Vimeo.

El llibre compta amb 30 pintures fetes exclusivament per en Lluís Roura i en Josep Estarriola (pels 4 pobles del Pla de l’Estany) i d’unes 150 fotografies que s’han realitzat durant dos anys de treball i recerca, en totes les estacions de l’any i moments climatològics diferents per donar, precisament, una visió més àmplia i, alhora, real del Fluvià i dels diversos pobles que recorre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario