viernes, 16 de diciembre de 2016

VISITA A LA BIBLIOTECA DE CATALUNYA

El 15 de desembre vam visitar, amb un grup d'estudiants de Batxillerat, la Biblioteca de Catalunya a Barcelona. El viatge, que també va servir per gaudir d'una ruta literària pel casc antic de Barcelona, va néixer com una iniciativa de la Biblioteca de l'Institut i els Departaments de Català i Castellà, i els professors Jordi Mascarella i Francisco Rodríguez van fer-hi d'acompanyants.

A la Biblioteca de Catalunya vam dur a terme una visita guiada per les tres naus gòtiques (segle XV) que serveixen de sala de lectura general, i que van impressionar els nostres estudiants des del primer moment.


Tot seguit, ens van guiar per les terrasses exteriors del recinte, amb vistes al claustre, mentre ens explicaven la història de la institució.


Finalment, vam poder entrar a la Sala Cervantina. Aquesta col·lecció, una de les millors del món dedicades a Cervantes, va ser donada per Isidre Bonsoms ara fa un segle i conserva el mobiliari original. Vam seure al voltant de la gran taula central i una especialista ens va ensenyar diverses edicions del Quixot, des del segle XVI fins a l'actualitat.


Durant la visita al centre de Barcelona, vam aprofitar per dur a terme una mena de ruta literària. Vam adreçar-nos cap al restaurant Els Quatre Gats (punt de reunió de molts escriptors i artistes modernistes), vam passar pel carrer Portaferrissa (on hi havia l'antiga impremta de Carles Amorós), vam admirar la façana de l'antiga impremta de Sebastià Cormellas (la que visita Don Quixot a la segona part de l'obra, segons diu la tradició), i vam poder resseguir els contorns urbanístics de les muralles romana i medieval, que donen fe de les transformacions i el creixement de la ciutat.


També vam passar per la Plaça del Rei i ens vam fer aquesta foto davant de l'antic Palau Menor i la seu on fins fa poc hi havia l'Arxiu de la Corona d'Aragó, de tanta importància per al coneixement de la nostra història literària.



Un viatge que, sens dubte, repetirem i que ens ha permès conéixer els llocs de la cultura i de la nostra història. Esperem que també a vosaltres us hagi agradat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario