NOVES ADQUISICIONS
Continuem ampliant el nostre fons amb noves lectures. Recordeu que podeu consultar en línia tot el nostre catàleg mitjançant l'enllaç que trobareu al blog de la biblioteca o a la web de l'institut, i fer les vostres peticions al correu biblioteca@cendrassos.net . Bona lectura!
LA FELICITAT NO ÉS COMPLETA, Vicenç Pagès
La felicitat no és completa narra set episodis en la formació del protagonista, Àngel Mauri, entre 1971 i 2003. L'amistat, la família, l'educació, l'amor, la feina o la política són etapes de la seva socialització, en general defectuosa. A més d'un dubtós aprenentatge vital, la novel·la retrata les continuïtats i les metamorfosis, les contradiccions i les reminiscències d'un personatge, però també els escenaris, les paraules, els jocs i les músiques d'una època. Sense crítica ni nostàlgia, al contrari: amb humor, tendresa i, sobretot, amb la força de l'hiperrealisme, La felicitat no és completa recorre el foc i la cendra, els costums i les singularitats d'una generació que va veure la llum quan va morir John F. Kennedy, i ofereix una visió inèdita dels anys setanta i vuitanta. (grup62.cat)
HISTÒRIA DELS CATALANS, Teresa Duran
LA ARTILLERA: LA LUCHA DE ESPAÑA POR LA LIBERTAD, Ángeles Irisarri
En la novela, Agustina de Aragón y otras nueve mujeres viven en Zaragoza, una ciudad que se levantó en armas contra la invasión francesa y declaró la guerra a Napoleón en 1808. La apacible vida cotidiana se trastoca y se torna en guerra a muerte cuando un numeroso ejército francés pone cerco a la urbe e inicia furioso ataque con su poderosa artillería -dice el cronista que «los asaltantes más parecían Nerones que franceses»-. La ofensiva es detenida una y otra vez merced al arrojo y valor de los defensores, hombres y mujeres, que abandonan sus egoísmos e intereses particulares y, al grito de "¡Viva el rey Fernando VII, la patria y la religión!", se suman a una lucha sin cuartel contra el enemigo. Entre las mujeres destaca Agustina de Aragón, que disparó un cañón en el momento en el que habían muerto todos los servidores de la batería del Portillo, consiguiendo detener la entrada de los atacantes, a la par que pasaba a la Historia y al mito como símbolo del heroísmo de aquellos zaragozanos que habían decidido vencer o morir, juramento que habrían de mantener a lo largo de los dos sitios que sufrió Zaragoza, siendo su gesta conocida y alabada en Europa entera. (Xacolibro.com)
LA FILLA DEL GANGES: LA HISTÒRIA D'UNA ADOPCIÓ, Asha Miró
L’Asha Miró va arribar a Barcelona, procedent d’un orfenat de l’Índia, quan tenia set anys. En aquesta ciutat l’esperaven uns pares disposats a donar-li tot el que se li pot donar a un fill, a més d’una germana, nascuda, com ella, a l’Índia. Però ni tot l’afecte dels pares, ni el pas del temps podien esborrar moltes preguntes que l’Asha es feia des de petita.
I va voler tornar a la terra que la va veure néixer per conèixer-la amb ulls de persona adulta, per recórrer els rastres del seu passat i comprovar si els records que en conservava es corresponien amb la realitat i, sobretot, per saber qui eren els seus pares biològics i per què la van dur a un orfenat de ben petita. La filla del Ganges és el testimoni d’una adopció i un emotiu relat sobre la recerca de les pròpies arrels. (Casa del Libro)
EN MASSAGRAN I EL BRUIXOT BLANC, Ramon Folch i Josep Maria Madorell
LOLA, Maria de la Pau Janer
Veinte años después de abandonar Mallorca, una mujer vuelve a la casa donde creció, ahora un acogedor hotel de agroturismo regentado por su primo. Este rincón del interior de la isla, lejos del turismo bullicioso de la costa, será el escenario de un regreso plagado de descubrimientos. El entorno familiar ha cambiado tanto como las cosas y el tiempo. Solo queda la opción de recobrar el paisaje para que todo vuelva a encajar, como si fuera posible revivir viejas historias en los mismos lugares donde ocurrieron. Pero, a veces, intentar recobrar el pasado es exponerse a lo imprevisto.
Maria de la Pau Janer crea una atmósfera turbadora en la que los personajes, a medida que revelan su propia identidad, toman cuerpo con una fuerza sutil, y en la que, como en un baile de máscaras, los gestos más inocentes esconden casi siempre un secreto. (Planeta de Libros)
No hay comentarios:
Publicar un comentario